Ansigtsmassage for lymfesystemet - sådan gør du!
Vores ambassadør Susanna Jungblom deler ud af sin daglige rutine med ansigtsmassage. Den sætter virkelig skub i dit system – bogstaveligt talt! Med fokus på lymfesystemet arbejder Susanna med specielt udvalgte punkter. Hun ser selv klare resultater. Find ud af, hvordan du trin for trin kan give dig selv en dejlig massage og hvad der faktisk sker i kroppen!
Ansigtsmassage, også kaldet lymfedrænage kan laves med en Gua Sha-sandsten, men også med fingrene!
Ansigtsmassage som en del af en daglig rutine
For Susanna er ansigtsmassage ikke kun forbeholdt særlige lejligheder – tværtimod er det noget, hun giver sig selv dagligt som en del af en gavnlig rutine. Massagen er en hyggelig, fin stund til at pleje sig selv.
– Nogle gange plejer jeg at lytte til en god podcast eller god musik. Nogle gange har jeg ikke tid om morgenen, men jeg sørger altid for at finde tid om aftenen.
Susanna bruger koldpressede olier til lymfedrænage, da de både føles, og er gavnende for hendes hud. For Susanna er vores koldpressede jojobaolie en stor favorit. Andre koldpressede olier som arganolje og mandelolie fungerer også godt – her er det lidt afhængig af din personlige præference og behov.
Susanna har stor viden om, hvordan lymfemassage virker og hvorfor det virker. Hun gør det ikke kun for de effekter hun opdager på overfladen – hvor hun oplever at hun har fået mindre synlige rynker og fastere hud – hun gør det lige så meget for den dejlige fornemmelse af at gøre noget for sig selv. Hun mener, at de effekter hun ser i spejlet har at gøre med, at affaldsstoffer og toksiner bliver renset ud under massagen, men den afstressende stund, er mindst lige så vigtig.
Susannas ansigtsmassage trin for trin
Susanna viser hvordan du gør trin for trin.
1. Rens, rens, rens
– Det vigtigste er, at starte med rense huden – det er vigtigt at være meget ren! Vask hænderne og rens ansigtet. Påfør derefter ansigtsolie i ansigtet. Du kan have forskellige teknikker – nogle gange bruger jeg fingrene og andre gange en Gua Sha-sandsten. Hvis du bruger Gua Sha, skal du have ret meget olie, så det glider. Hvis du bruger fingrene, vil du gerne have lidt modstand, så du kan arbejde med musklerne.
2. Åben op for lymfesystemet
– Efter rensning og olie, åbner jeg op for lymfesystemet ved at trykke. Du har forskellige punkter at trykke på for at åbne op for lymfesystemet. Blandt andet ved kravebenet, under øret, og mellem kindbenet og kæbebenet. Også ved tindingen og næsen. Det jeg plejer at gøre er at bruge mine tommelfingre på disse punkter. Tryk 8-10 gange på hvert punkt for at sætte gang i flowet.
3. Start massagen
– Derefter begynder jeg med massagen. Du kan bruge knoerne til at trække, eller en Gua Sha-sten. Derefter arbejder jeg bare fra midten og ud, eventuelt nedad afhængigt af hvor i ansigtet det er. Men fra midten og ud hele tiden.
4. Afslut med skøn pandepres
– Jeg slutter altid med at presse i panden. Det bliver som et naturligt alternativ til dyre ansigtsbehandlinger. Jeg presser og skubber op, og fortsætter ud i hovedbunden. Lymfesystemerne går hele vejen, så når man bevæger hovedbunden, så følger alt med. Det plejer jeg altid at afslutte med, det er meget behageligt.
Hvad er pointen med lymfemassage?
Hvis du ikke er så bekendt med emnet ansigtsmassage, spørger du måske dig selv, hvad det egentlig går ud på. Og du undrer dig måske over, hvordan det fungerer i kroppen - hvordan kan en lille massage rense kroppens affaldsstoffer og gifter? Ansigtsmassage kan naturligvis udføres på mange forskellige måder - ligesom en almindelig rygmassage eller helkropsmassage. Man behøver ikke at have en plan for at have en dejlig stund og få afslapning. Men masserer du med lymfesystemet i tankerne, så sker der processer, der påvirker kroppen indefra!
– Når man masserer, øges produktionen af elastin og kollagen. Det er ikke kun for at rense, men også for at tilføre mere glød og glans, så fine linjer forsvinder. Det er en blandet effekt.
Tip til begynderen!
Susanna anbefaler værktøj til at bruge, hvis du er nybegynder eller ikke har fuldt styr på det, for at gøre det let for dig selv.
– En Gua Sha-sten sikrer, at du får passende tryk på huden. Påfør rigeligt med olie - så glider stenen på huden! Du kan også bruge en jade roller. Eller du kan gå til en massør, der er uddannet i ansigtsmassage og spørge om du kan få nogle tip og tricks.
Det er svært at gøre noget galt
Når det kommer til ansigtsmassage, er det svært at gøre noget galt. Der er dog nogle principper, der er gode at tænke på for at få det bedste resultat!
– Hvis du trækker for meget i huden, er det selvfølgelig ikke godt. Hvad du egentlig skal gøre er, at arbejde med dine muskler, især hvis du bruger hænderne til at massere – så er det musklerne, du skal arbejde med. Ikke at trække i huden, så bliver huden løs. Men grundlæggende er det meget svært at gøre noget galt!
Hvis du arbejder mod resultater, er gentagelse nøgleordet ifølge Susanna, som jo selv udfører massagen dagligt. Hun har selv set tydelige forskelle på hendes hage.
– Jo mere man gør noget, desto større effekt giver det. Lymfen har ingen pumpe, som hjertet, men med fingrene hjælper du flowet ud ved at åbne op. Det har hjulpet mig meget, og det jeg har set på mig selv er, at jeg altid har haft en dobbelthage, en lille pose så at sige. Det er genetisk. Det er ofte væske, der samles der. Når du så åbner op for de punkter og trækker dem væk eller masserer, så følger de med og forsvinder. Hvis du ikke gør det, så bliver de hængende. Det er for at hjælpe kroppens egen proces.