Healthwell Active Kreatin
- Til øget ydeevne
- Dokumenteret effekt
Produktrekommendationer
- Produktbeskrivelse
- Næringsindhold
- Skriv en anmeldelse
- Levering og betaling
Kreatin til træning
Kreatin er et velkendt kosttilskud inden for træning med dokumenteret effekt på præstationsformåen. Active Kreatin indeholder den mest anvendte type kreatin, kreatinmonohydrat, som nemt blandes ud i enhver væske. Brug det som et dagligt supplement i perioder, hvor du vil fokusere på træningen, eller når du vil tilføre ekstra kreatin til kroppen.
- Kreatinmonohydrat
- Kreatin for øget ydeevne(1)
- Kreatin findes naturligt i musklerne og hjernen
- Når du vil fokusere på træningen
Kreatin og ydeevnen
Kreatin er et velstuderet stof, der også findes naturligt i kroppen og i den mad, vi spiser. Kreatin har vist sig at kunne forbedre den fysiske præstation under kortvarig og højintensiv træning (1). Dette kan mærkes ved træningsstart eller øget intensitet både ved tunge styrkeløft og ved konditionskrævende træning. Den gavnlige effekt opnås ved at indtage mindst tre gram kreatin om dagen, og med Active Kreatin doserer du 3-6 gram pr. portion.
Kreatin i kroppen
Kreatin findes naturligt i kroppen, blandt andet i musklerne og hjernen, hvor det er involveret i energiforsyningen (ATP). Studier er blevet gennemført med interessante resultater i forhold til hjernens og nervesystemets funktion (2). Der er behov for flere studier for at kunne fastslå, hvordan det fungerer og ved hvilke doser, men fremtiden ser fortsat lovende ud for kreatin, selv i sammenhænge der ikke er isoleret til træning.
Har kreatin bivirkninger?
Kreatin betragtes som et sikkert kosttilskud for raske voksne. Det er godt at tænke på at drikke rigeligt med vand, når du indtager kreatin, da det virker væskebindende. For folk med følsom mave kan det være en god idé at starte med en lav dosis, da kreatin kan sætte fart på maven. Overskrid ikke det anbefalede daglige indtag for at undgå maveproblemer.
Referencer:
1. Konstantinos I. Avgerinos, Nikolaos Spyrou, Konstantinos I. Bougioukas, Dimitrios Kapogiannis. 2018. Effekter af kreatin-supplementering på kognitiv funktion af sunde individer: Et systematisk review af randomiserede kontrollerede forsøg. (Hentet 2023-06-30)
2. Robert H Andres, Angélique D Ducray, Uwe Schlattner, Theo Wallimann, Hans Rudolf Widmer. 2008. Funktioner og effekter af kreatin i det centrale nervesystem. (Hentet 2023-06-30)